آیا می دانید به چه بارانی ، باران کشنده می گویند ؟ |
||
|
||
تمام بارانها کمی اسیدی هستند ، اما آلودگی هوا ، خاصیت اسیدی باران را بیشتر می کند . این اسیدهای قوی سنگ ساختمان ها و مجسمه ها را می خورند و باعث فرو ریختن آن ها می شوند . بنابراین به آثار باستانی و بناهای باستانی که در معرض این بارانها هستند صدمه فراوانی ایجاد می شود .
|
||
باید بدانید که باران اسیدی به درختان هم صدمه می زند و با ایجاد تغییرات شیمیایی در خاک اطراف ریشه ها ، آ نها را ضعیف می کند و درختان مقاومت خود را در برابر حملات حشرات و سایر آفتها از دست می دهند . درختان سوزنی بیش از سایر درختان از این باران اسیدی آسیب می بینند .
و حتی رودها و دریاچه ها نیر از باران اسیدی صدمه می بینند و خیلی از حیوانات دریایی در اثر این بارانهای اسیدی از بین رفته اند . |
برای اینکه بتوانیم دانش آموزان را هرچه بیشتر با فرهنگ و تمدن و هویت کشور خود آشنا کنیم باید به صورت ملموس برای آنها به تصویر بکشیم البته در این راه با مشکلاتی روبه رو هستیم مثلا رفتن به گردش علمی یا بازدید از میراث فرهنگی شهر خودمان یا شهرهای دیگر.
اما این مشکل را میتوان با نمایش فیلم از آن میراث فرهنگی مرتفع کرد .به همین منظور کلیپی در ارتباط با مسجد امام داشتیم که مرتبط با درس سفر به اصفهان مطالعات اجتماعی ششم بود و آن را در اختیار شما تلاشگران عرصه علم و دانش می گذارم.
در این فیلم به ویژگی جالب مسجد امام پرداخته یعنی انعکاس صدا و تقویت آن که در این کلیپ میتوانید انعکاس صدا را به زیبایی ببینید.
دانلود فیلم انعکاس صدا در مسجد اصفهان
عامل آسم بالاخره پیداشد؛کپک!
تنگی نفس یا آسم،بیماری عجیب است که هرچند تعداد قابل توجهی از کودکان در سراسر جهان از آن رنج میبرند؛اما عوامل محیطی موثر در ایجاد آن تا کنون ناشناخته مانده بود.به تازگی و برای نخستین بار مشخص شده است که وجود سه نوع قارچ در خانه در روزهای نوزادی کودک، ارتباط مستقیمیبا ابتلای او به این بیماری در طول سالهای کودکی دارد.این سه قارچ با نامهای علمی:
Aspergillus ochraceus
Aspergillus unguis
Penicillium variabile
اغلب در خانههایی یافت میشوندکه بخشی از دیوارها و سقف به دلیل نشت آب تخریب شده باشد.این مطالعه جمعیتی طی سالها توسط محققان دانشگاه سینسیناتی،سازمان حفاظت محیط زیست و مرکز پزشکی بیمارستان کودکان این شهر روی حدود ۳۰۰ کودک که حداقل یکی از والدین آنها مبتلا به آلرژی بوده انجام شده وپیشرفت آلرژی را روی این کودکان تا ۴ سال سالانه و پس ازآن تا ۷ سالگی بررسی کرده است.همزمان آلرژنها و قارچهای موجود در محیط خانه بررسی شده اند.
این مطالعه نشان میدهد ۲۵ درصد از کودکانی که در خطر ابتلا به تنگی نفس هستند و در محیطهایی زندگی میکنند که این سه قارچ وجود دارد،تا ۷ سالگی دچار تنگی نفس میشوند.در میان عوامل مختلف آلاینده تنها عامل خطری که میتواند تا این سن روی ابتلای موثر باشد وجود کپکها هنگام نوزادی این کودکان در محیط خانه است.
مطالعات نشان میدهد از میان ۳۶ گونه کپکی که میتوانند منشآ آلودگی در محیط خانهها باشند،دو گونه آسپرژیلوس و یک گونه پنیسیلیوم در افزایش احتمال ابتلا به تنگی نفس در جمعیتی که شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارد،موثر است. برای جلو گیری از ابتلا به آسم باید خانههایی که بخشهایی از آنها به دلیل نشست آب تخریب شده؛مخصوصا در مناطقی که سطح درآمد افراد پایین تر است، تعمیر شودومبارزه با حضور کپکهایی که عامل تنگی نفس هستند، آغاز شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.